AVI

AVI

Private Houses
Sint-Niklaas, Belgium - Build completed in 2014
Luis Diaz Diaz

A house for Alexander and Sara

i.s.m.architecten as Architects

AV is a renovation of a row house in Sint-Niklaas. Starting from a typical Belgian situation of historically grown extensions, the first step was to sanitise the existing building and bring it back to its former self.


In the newly built addition two strategies were developed with the focus on spatiality and light. By changing the direction of the building an creating an angle a more spacious addition was created. By introducing a patio and a skylight between the old and the new building, enough natural lighting was assured.

Three pivoting doors create the back facade that when opened provide a continuity between the interior and exterior space. This continuity is further achieved through the use of the same material for the inside and outside floors (polished concrete).

Project team
The Co-operative
next project

The Co-operative

Offices
Manchester, United Kingdom - Build completed in 2012
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter