BANC SABADELL COMPANY HUB IN VALENCIA, SPAIN

BANC SABADELL COMPANY HUB IN VALENCIA, SPAIN

Architect
Mateo Arquitectura

Ingeniería de instalaciones: ICA
Location
Carrer del Justícia, 2, Valencia, Spain | View Map
Project Year
2019
Category
Banks

Offices
Aldo Amoretti

BANC SABADELL COMPANY HUB IN VALENCIA, SPAIN

Mateo Arquitectura as Architecture, Author

Banc Sabadell Company HUB is an experimental space designed as a meeting point and nexus of communication in the business world.

 

In its different areas, with all the latest technological advances, companies are accompanied through all the stages of consultancy, training and inspiration based on success stories to meet their future challenges.

 

A flexible space where companies, irrespective of size or sector, find resources for development and where networking is organically promoted.

 

“A space for meeting and communication.

Light, transparency, indoor nature, with the city outside.

Light control, sound control. Acoustics in the common base of the cladding and its formal expression.

Returning once again to the detail.

Active technology: large communication screens, glass that changes its conditions of transparency at will.”

 

Josep Lluís Mateo, October 2019

 

GUIDED VISIT

 

Through large windows, the space opens up to its surroundings, the city.

 

When we cross the threshold of Banc Sabadell Company HUB we enter an open space, with no physical barriers to interfere in interactions.

 

Designed to encourage communication for companies of any size and sector, with the bank and among themselves, the flexible space is organised for networking.

 

Its 1,000 m2 are designed to generate conversations at different levels: queries with quick answers; specific ones, about knowledge and training; and inspiring ones, for professional growth.

 

Left, the reception desk and technology corner. A space for consultations and information.

 

Right, the open-plan space clad with Alicante marble projects the light that is drawn inside though the large windows. The high tables and stools make for smooth relations.

 

A slight change of level takes us to the Forum.

 

In this stretch, where we walk alongside the passers-by, we are accompanied by a natural garden that acts as a filter between inside and out. Urban nature.

 

The Forum is a space for innovation, for growth. Designed to mould to the needs of each event, workshop or conference, it is a tool at the service of companies where the users have total control over the space.

 

Its transparent glass walls, direct visual contact with the exterior, become opaque as required by the user.

 

Beyond the Forum, we move into the more private areas, isolated from the external flow of the HUB:

 

Coworking rooms where users can go to work or organise meetings.

Specific consultation area.

Meeting rooms equipped with the latest technologies.

The work area, isolated from external distractions.

And the coffee corner, where spontaneous interactions take place.

 

The restrooms, technically sophisticated to maintain the apparent simplicity in the finishes.

 

https://www.mateo-arquitectura.com/projects/banc-sabadell-company-hub/

 

 

This story is available in multiple languages
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
MobiliarioGraó
Product Spec Sheet
Mobiliario
by Graó
NYC apartment
next project

NYC apartment

Apartments
Tribeca, New York City, USA
View Project