Beach House

Beach House

Architect
SANTIAGO | INTERIOR DESIGN STUDIO - s | ids
Location
Lisbon, Portugal | View Map
Project Year
2015
Category
Private Houses
Mauro Motty

Located by the beach, this familiar house has been under recent work of remodeling and interior design carried out by santiago | Interior design studio. A before and after project that should be seen over and over again.


The main goal of this intervention was to update finishes and transform this space into a more contemporary and appealing house. Spread over 3 levels, you find on the level 0 a kitchenette, a guest bedroom and a bathroom, on the 1st floor we have the master suite and a TV room where also makes access to the terrace where the view of the beach steals all the role of the place.


Once the door opens to the inside of this house you can recognize the signature work of the young Portuguese interior designer Rute Santiago - creative director of s | ids – with the clever material combination.


The marriage between the warmth of the walnut and the coldness of microcement - predominant material for coating the floor and walls - works perfectly. The decoration and choice of furniture is sophisticated: for every detail that finishes off the space, we recognize the pieces and timeless signature equipment, feeling a young design and its quality.


Designed to be lived with great intensity especially by the summer time, the soul of this house lies in the kitchenette, the client watchwords were "welcome and conviviality," witch are evident in the dynamics of the space where the key element is the multifunctional and sliding counter: perfect for those who enjoy cooking surrounded by friends and family, surmounted by a sublime lighting ripping form the top counter to the ceiling.


Feature patent throughout the house, also the guest room is shown as an informal space, simple and practical where the figurative illumination is showed as unusual and unexpected.


The former garage became a confortable TV room, where once again we can identify the special taste of the pieces chosen to complement the space.


It’s when we to get into the main suite that we feel the culmination of this sophisticated and contemporary style that prevail throughout the house. From the choice of lighting elements, through the textiles that warm the room in contrast to the microcement, we feel a conscious concern in choosing each object. What you feel is the desire to watch a perfect sunset entering the room, while lying on a bed that appears to float.


Share or Add Beach House to your Collections
BP OFFICE
next project

BP OFFICE

Offices
Berlin, Germany - Build completed in 2020
View Project