Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Beijing House

Beijing House

Designer
Hangzhou AT Space Design Office
Location
Beijing, China | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Song Ye

Beijing House

Hangzhou AT Space Design Office as Designers

Home of Kung Fu Star Xiang Zuo | Simple and Atmospheric House, Zen Aesthetic Residence with the Concept of "Urban Forest"

Jacky Xiang’s home is located in Beijing, a city of rapid modernization with full of high-rise buildings, and the rapid-paced life of the people also presents the busy side of the city. Meanwhile, Beijing is a multicultural city where tradition and modernity coexist. The old hutongs, art galleries and fashion districts keep the city alive.

Adhering to the concept of "simple and atmospheric house", weeding out excess stuff, designer Moye Shen hopes to give the space more spiritual connotation.Combined the hobbies with occupation characteristics of the master, a forest in an urban area is created with the elements of nature, Zen and Chinese kung fu, so that people can breathe and meditate quietly as if they are in nature.

The house faces the CBD and Chaoyang Park areas of Beijing.The design of large open windows in the living room blurs the boundary between city and space.The same is true for the interior of the space: the projector and fireplace are hidden in a white wall, seemingly simple but subtle and moving, which is the best interpretation of nature

The colors of black, white and grey extracted from Chinese kung fu elements are a blend of oriental aesthetics and Zen thoughts, emitting a style of serenity and elegance. As a flowing scroll scroll, every corner of the space can produce a variety of poetry between the light and shadow fluxion.

As the joint of the space, the corridor adds creativity to the whole space like a bridge, in which there is a cabinet that can store everyday items, a teardrop-shaped art installation, and a recessed modelling wall, which is facing the entry door in a gesture of embracing the space, giving a sense of the primitive power of the space.

A modelling wall with a storage and fireplace function separates the corridor from the dining area. The circular elements on the top of the wall symbolize the sky and the universe, echoing with the floor, just as nature blends into the residential space.

Making distance created between spaces, which is used to explore the relationship between things. Through the dialogue between "spaces", the space seems to have vitality.

On the basis of the original dinning room pattern, in order to meet the different dining needs of the host, the stylist delimits a western kitchen area, where the gray glass ark can collect wine, tableware and so on.

Because there is no balcony space in the house, the designer creates an indoor courtyard at the bedroom entrance, separating the house from the surrounding environment with a black "wooden box", and lays an old slate, as if shuttled in the forest.

Privacy and comfort are important for the bedroom, so simple but elegant color scheme is chosen to match the texture material, quiet and implicit.

The living space is divided into three rooms and an assistant room, among which, the master bedroom is rezoned with a cloakroom and spa space.

Without too much adornment, beyond meeting the basic needs of life, the designer hopes that the host can also interact with the space, changing the artwork and furniture as wishes, to make a difference every moment.

 

Material Used :
- Art paint
- Stone
- Rock wool plate
- Material sensitive floor
- Cement brick
- Product customization
- Intelligent home

Share or Add Beijing House to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Platform House
next project

Platform House

Private Houses
Sydney, NSW, Australia - Build completed in 2017
View Project