Billtrust Headquarters

Billtrust Headquarters

Architect
Acquilano Inc.
Location
Lawrenceville, NJ, USA | View Map
Project Year
2018
Category
Offices
Jeffrey Totaro
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Cloud Range Low Back Armchairnaughtone
Office chairHUMANSCALE
Hanging Acoustic BafflesKirei USA
PendantMuuto
Conference TableNucraft
Flow Conference Table
Wall TilePORCELANOSA

Product Spec Sheet
Cloud Range Low Back Armchair
Office chair
Hanging Acoustic Baffles
Conference Table
Flow Conference Table by Nucraft
Wall Tile

Billtrust Headquarters

Acquilano Inc. as Architects

Acquilano was engaged by Billtrust to design the financial-tech company’s headquarters located in Lawrenceville, New Jersey. With the help of Acquilano, Billtrust selected a building that fit their needs like a glove, but the interior was dated, divided, and disconnected from the company’s brand and values. To redefine this space, Acquilano traveled to NJ to conduct employee interviews, site visits to their (then) office space, and applied client feedback from past projects to the overall design concept. This allowed Acquilano to truly dive into the culture and work dynamics of this diverse company.

 

With a mixture of open office, private office, and a fresh take on the integral SCRUM pods of this business, the design team intentionally designed a circulation pathway through the space that equally touched each department and divided spaces with meeting zones, huddle lounges, and even some spaces for play. At the center of this company’s culture is Ping Pong. The CEO, a trained and passionate ping pong player, has infused this culture of play into the company since its inception. Understanding the ping pong table isn’t something that’s just thrown in for looks, the design team purposefully placed the table adjacent to the feature stair. Designed using heavy timber white oak and blackened metal, the 2-story monumental staircase allows for social connection with direct access to the ping pong play zone and main break area lounge. The celebrated materiality of this stair is exquisitely detailed with adjoining stadium seating.

 

A true mixture of materials were used on this project, creating a unique and vividly textural experience with each corner you turn. The office fronts proudly display wood ‘eyebrows’ with custom black metal mesh screens dividing each office front to allow for division and individuality. Moody lighting and detailed millwork enhance the circulation to create architectural expression and contrast.

 

With curated furniture selections that support ergonomics, departmental uniqueness, and casual meetings of all postures, the design team was able to bring in colorful and patterned fabrics that tie the whole space together.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Architectural Walls, Workstations, Office furniture (Teknion) dealer
Graphics + Signage fabricator
Structural
House of the Silence
next project

House of the Silence

Private Houses
Valencia, Spain - Build completed in 2020
View Project