Bodrum Demirbuku Houses Club House

Bodrum Demirbuku Houses Club House

Architect
Erginoglu & Calislar
Location
Göltürkbükü, Bodrum, Muğla, Turkey
Project Year
2017
Category
Restaurants
Cemal Emden, 2018

Bodrum Demirbuku Houses Club House

Erginoglu & Calislar as Architects

Surrounded by the forest on the north and the seaside at the east, our project is aimed at being one of the best example of integration in its natural context. Situated on Bodrum peninsula, this summer housing complex needed a Beach Restaurant which would be flexible enough to host a sales office at first and being built very fast with a minimum of impact in its environment.

 

The area around this sales office is reserved for the beach facilities only, as a protected area. The abundant existing trees give a natural asset, in between which will be organized sunbathing terraces, playing areas for kids, small pools, changing areas and toilets. A 400m long sanded beach is directly connected to this green area, only 100m away from the sales office.

 

The building is situated just close to a stream bed, bringing freshness and water sounds effects to the visitors. To facilitate the access of the customers a small parking has been arranged at the entrance, as well as a pier on the seaside. The pedestrian way to access to the building is passing through the existing trees, and cross over the small river with a light bridge. It brings the visitors directly into the nature.

 

We first designed a large platform, shaded with a large pergola. Our building has been then inserted in between the platform and the pergola, as a separate element. In this way the sales office building can be easily reduced or increased according to the needs of the next users, inside the platform limits which are limited by the local authorities. It can also be totally dismounted while preserving the platform.

 

As a sales office, we managed to arrange flexibility, grandness and comfort, as well as representative architecture for the rest of the project, while working on the relationship with its natural context, opening to the sea, and using local materials.

Project Credits
Landscape Design
Elektrical Project
Mechanical Project
Main Contractor
Statical Project
Silesia University's Radio and Television depart.
next project

Silesia University's Radio and Television depart.

Universities
Silesia University's Faculty of Radio and Television - Build completed in 2017
View Project