Bungalow at Shivalik Lakeview | Ahmedabad

Bungalow at Shivalik Lakeview | Ahmedabad

Location
Ahmedabad, Gujarat, India | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
SahajSmrutiStudio

Bungalow at Shivalik Lakeview | Ahmedabad

Prashant Parmar Architect as Interior Architects

This is a 4 Bedroom bungalow with drawing, kitchen, dining, garden and balconies. Client came to us with a desire to create a home with modest and timeless interior. They wanted their residence to be very simple, modern and maintenance-free.

photo_credit SahajSmrutiStudio
SahajSmrutiStudio

One is welcomed by a refreshing garden entry that keeps the house light & air ventilated.

An-open planned layout of drawing, dining, kitchen follow a modern theme with Italian marble flooring and neutral color scheme.

photo_credit SahajSmrutiStudio
SahajSmrutiStudio

The Drawing room is highlighted with geometric-patterned wall as a backdrop to seating , creating an essence of dramatic yet cozy ambience. The monochromatic Italian leather material of the sofa furniture with stylish round-centre tables add luxury and comfort to the space. 

photo_credit SahajSmrutiStudio
SahajSmrutiStudio

The SS strings designed for staircase helps to keep transparency and openness within the space.

photo_credit SahajSmrutiStudio
SahajSmrutiStudio

The temple is beautifully designed with carved wooden cabinet which gives a serene sight right from the entrance.

photo_credit SahajSmrutiStudio
SahajSmrutiStudio

The dining table is kept simple with ivory-shaded stone paired up with nude colored tufted chairs.

The cut-out above dining helps to keep easy communication and interaction within both the floors.

photo_credit SahajSmrutiStudio
SahajSmrutiStudio

The service platform visually divides the dining and kitchen area. The kitchen also follows the nuetral color scheme with PU finishes and white corian top. 

 

The bedroom on the ground floor belongs to parents. Here, the simplicity reflects through its white PU finishes and warmth of veneer finish. The tufted pattern of the bed highlights the whole room.

photo_credit SahajSmrutiStudio
SahajSmrutiStudio

The continuing veneer paneling from ceiling to the backdrop of the bed looks astonishing for master bedroom. Other than this, the whole room is kept mute. The TV unit is designed in a unique way with blending the toilet door and wardrobe storage within. The storage hidden behind TV is the new way to come up when one needs more storage. There’s a linear balcony, opening in the front, which keeps the room well light & air ventilated. 

 

The Son’s bedroom has been rendered with the grey color scheme, sliced in a pattern in the headboard, continuing from the backdrop with raw stone texture and mirror grids. The toilet door is camouflaged with the storage with PU finishes. 

 

The guest bedroom is kept simple with veneer and muted color palette.

photo_credit SahajSmrutiStudio
SahajSmrutiStudio

Elements, spaces, materials can be used in most thrilling and attractive ways, to showcase an aspirational lifestyle. The client’s main desire was to keep his home simple yet elegant. The overall aesthetic of the house is kept sleek and clean, with the addition of some textural and material play, peppered with soft neutrals and monochromes.

Caption
Caption

 

Project Credits
Interior Architects
Product Spec Sheet

CASA GARTEN
next project

CASA GARTEN

Private Houses
Araraquara, São Paulo, Brazil - Build completed in 2020
View Project