burleigh medical centre

burleigh medical centre

Architect
P+HS architects
Location
Barnsley, UK | View Map
Project Year
2020
Category
Hospitals

Burleigh Medical Centre

Soundtect as walls

A new build two storey primary care medical centre and integrated Pharmacy.

The scheme was to create a space both inside and out that was contemporary and engaging for the service users. The client’s vision was to pay homage to Barnsley's historic mining community which is reflected in the choice of materials both inside and out.

The heavily contrasting external materials of dark anthracite cladding with white sparkling block work are reflected back within the interiors. Bold geometric shapes are used throughout the scheme referencing shapes found in geologic materials. Hexagonal forms were used for the children’s built in feature seating and also within the Soundtect Freestyle acoustic panels which meant contemporary Artwork patterns could be formed. Soundtect Acoustic Freestyle panels were selected as the product of choice as they provided versatility with form and a rich colour palette to complement the interior design

Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
wallsSoundtectFREESTYLE
Product Spec Sheet
walls
Koray Arslan House
next project

Koray Arslan House

Private Houses
Yelki, Güzelbahçe/İzmir, Turkey - Build completed in 2019
View Project