CARDINALE

CARDINALE

Architect
Fabio Fantolino
Location
Turin, Italy
Project Year
2012
Category
Private Houses

CARDINALE

Fabio Fantolino as Architects

The tavern is located in the basement and wants to evoke the image of the cave and the secret hideout . For this reason, the shades are dark and the lighting is dim . The brickwork was darkened and plays with pavement of porphyry cubes also darkened . The free walls were treated with concrete effect to decrease more tones of light of the whole environment . The paneling that supports the TV screen is made up of rigid elements that intersect and in which they were excavated storage compartments backlit . The convivial table , painted wood , open pore , is illuminated with pendants made of carbon. With its austerity and height, it is the shell of a pool table that can be released at any time. The sides of the red sofas with square seams are purposely high to make rigorous the shape of the seat . The only source of bright light is given by the cellar where they fit bottle with regular geometric shapes backlit . The rain of bright threads of Vibia on the table make the minimum space between the light source and the table , creating a more intimate atmosphere . To crown the room there is an existing chimney cleaned up and reworked to fit the rest of the furniture. At the entrance of the tavern there is a reptile house with wooden base , the same material of the table.

Share or Add CARDINALE to your Collections
Project Credits
Hobson Bay House
next project

Hobson Bay House

Private Houses
Auckland, New Zealand - Build completed in 2014
View Project