Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
Casa Calza

Casa Calza

Architect
ESEIESA arquitectos
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2018
Category
Residential Landscape
Alfonso Calza

Casa Calza

ESEIESA arquitectos as Architects

A small apartment in the historical centre of Valencia, with a main corridor that connected small and restricted rooms was the pre-existence, the starting point of the project.


The approach of a unified interior distribution, by eliminating the partitions goes extreme, so that all of the rooms, except the bathroom, coexist in one versatile, transforming and dynamic space.


A piece of furniture goes through the opaque perimeter of the apartment, creating a container for the rooms that open (or close) towards the main space. Therefore, this furniture includes the kitchen, which can take part in the space when needed; or the main bedroom, that can blur its boundaries, giving its space to the living room.

Materials areused with the goal of building a home, using warm tones and textures. Natural wood and slate cover the space in its three dimensions, at different heights, creating intimate and cosy areas. This idea becomes more powerful with a regulating and warm lighting system.


Material Used:

1. Airslate - Porcelanosa

2. Parquet - Galiana

3. Furniture - Calligaris

Share or Add Casa Calza to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
AirslatePORCELANOSA
SuppliersBOJUNA
FurnitureCalligaris
ParquetGaliana
Product Spec Sheet
Airslate
Suppliers
by BOJUNA
Furniture
Parquet
by Galiana
IV Villa
next project

IV Villa

Apartments
Trawas, Mojokerto, East Java, Indonesia - Build completed in 2020
View Project