Casa DD

Casa DD

Architect
Hoang Vu
Location
Binh Duong, Vietnam
Project Year
2018
Category
Housing


Private Houses

CASA DD

Hoang Vu as Principal

-Architect HoangVu + SALA Landscape & Architecture

-Photography: To Nguyen

This project is a dwelling of a three-generation-family. It is located in a quiet residential area. The house needs to be ventilated to make the most of surrounding air.

The architect always wants to bring the client not only a convenient residence but also an experience of space, light and wind.

Through a narrow corridor to go into the inner house, it opens a continuous space along horizontal and vertical axis of the building core, which is surrounded by private bedrooms separating inside and outside of the house. In order to take advantage of natural conditions, the chain of spaces from living room to dinning room and kitchen is connect with a small extended intervale garden as a ventilation corridor that provides fresh air and sunlight for whole space, which makes the partition is just a relative element. This is an essential point in the context of cities in humid tropical climate zone.

The core space becomes a dynamic area that contains many different activities of family members at the same time. They can work by their own or communicate with each other whenever they want. The dinning and recreation rooms are fully functional for working, playing while enjoying the green courtyard. The dining table is designed straight to increase interaction between common space and nearby inner garden. It makes people feel the change of the weather through natural light, wind and even raindrops.

The design focuses on a “Journey to space” experience. Therefore, the distance between bedrooms is extended to users can explore on foot. Along stair paths and corridors, there are different senses of architecture and lighting opened.

Finally, with this project, we want to express new ideas about spatial configuration harmonizing with local context. 

Project team
Principal
Two-storey house in rural Belgium
next project

Two-storey house in rural Belgium

Private Houses
Lokeren, Belgium - Build completed in 2012
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter