Casa en la Huerta de Dolores

Casa en la Huerta de Dolores

Architect
WOHA by Antonio Maciá
Location
Dolores, Alicante, Spain | View Map
Project Year
2019
Category
Private Houses
David Frutos

Casa en la Huerta de Dolores

WOHA by Antonio Maciá as Architects

The project is about the rehabilitation of a 150 year old house located on a plot with strong linearity where there is an alfalfa plantation. It is located in the garden of Dolores.

 

The intention of the project is to close the house to the road and open it to the plantation of its own plot, generating permeability from the inside of the house to the outside. For this, the house is divided into three longitudinal strips:

  • the existing one, which will house the bedroom and kitchen uses,
  • the central strip, in charge of connecting the house with the 160-meter-deep garden, for this purpose, the existing load-bearing walls are broken, beams are placed and the upper part is closed with glass.
  • The most private part that is protected from outside views by a side wall.

It is achieved that the living area with uses of living room, barbecue and porch, are visually connected with the backdrop that is the plantation of the plot itself.

 

Material Used :
1. Finsa – Wooden furniture for living room, dressing room and bathroom
2. Finsa – Dining table top (Design Antonio Maciá) - Fibracolour yellow
3. SIDO madera – Construction systems wood and garden pergola

This story is available in multiple languages
Share or Add Casa en la Huerta de Dolores to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Wooden furniture for living room, dressing room and bathroom, Dining table top (Design Antonio Maciá) - Fibracolour yellowFINSA
Construction systems wood and garden pergolaSIDO Madera
Product Spec Sheet
Wooden furniture for living room, dressing room and bathroom, Dining table top (Design Antonio Maciá) - Fibracolour yellow
by FINSA
Construction systems wood and garden pergola
M3646 Building
next project

M3646 Building

Private Houses
Melian 3646, Ciudad Autónoma de Buenos Aires, Argentina - Build completed in 2020
View Project