Casa Praia Vermelha

Casa Praia Vermelha

Architect
Nitsche Arquitetos
Location
Ubatuba, SP, Brasil
Project Year
2016
Category
Private Houses
Cacá Bratke
Product Spec Sheet

ElementBrand
Perforated panelsDINAFLEX
Aluminium frames JMAR Esquadrias de Aluminio
São Tomé rock floor tile Pedras Bellas Artes
Polycarbonate honeycomb sheet Polysistem
Porcelain Tile Portobello S.A.
Window blind Uniflex

Product Spec Sheet
Perforated panels
Aluminium frames
São Tomé rock floor tile
Polycarbonate honeycomb sheet
Porcelain Tile
Window blind
by Uniflex

Casa Praia Vermelha

Nitsche Arquitetos as Architects

The challenge was to build at a hill of unspoilt native forest on one of the most beautiful beaches of the São Paulo’ coast. The house is a suspended structure, made of prefabricated laminated timber (glulam), supported by six pillars and anchored in the ground by the concrete platform of the pool. The ground floor platform that is sheltered by the main volume arrival with space for vehicles, a deposit, a bathroom of service, an technical area. Everything else happens on the upper level, which consists on a large suspended platform, composed of eight rectangular modules of 3,40m x 5,70m. Next to the hill is the pool and the solarium extension made in concrete. A large linear balcony stands in front of the whole room. The house interior have the shape of a large square composed of 8 rectangular modules. 4 modules form the continuous space of the conviviality; with living room, tv room and kitchen. Another four modules define four equal sized bedrooms that face the front garden and the street. Each bedroom has a protective screen The division of these spaces happens with a large suspended furniture of wood. This double-sided shelf serves both the bedrooms and the living room. Thermo-acoustic metal cover and translucid alveolar polycarbonate roof tile cover and envelop the house like a shell.

Share or Add Casa Praia Vermelha to your Collections
Project Credits
Medical Practice
next project

Medical Practice

Offices and Hospitals
Thessaloniki, Greece - Build completed in 2015
View Project