casaGiusta

casaGiusta

Architect
LDA.iMdA architetti associati
Location
San Miniato, Province of Pisa, Italy
Project Year
2019
Category
Apartments
MEDULLA studio
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersAntraxTubone
ManufacturersFantiniFONTANE BIANCHE
ManufacturersBORABORA Professional
ManufacturersCieloTerre di Cielo
ManufacturersSeletti spaMONKEY LAMP
wardrobe materialInvestwood

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
wardrobe material

casaGiusta

LDA.iMdA architetti associati as Architects

Casa Giusta | monastic soberness

 


Called Casa Giusta, the 120-square-metre project involves the interior transformation of a 1970s apartment in San Miniato, Tuscany. The project was commissioned by a young couple.

 


The project stems from an unusual request: to create an apartment for the antique great-grandparents' table and to bring in the joy of childhood family dining. The table thus becomes the unit of measurement of the project. This renovation aims to adapt the apartment with a traditional plan with rooms served by a central distribution corridor to the needs of contemporary living.

 

 The project strategy adapts the flat to the needs of everyday life of the young owners through large and fluid spaces obtained trough a single wall-wardrobe which divides the the open-plan cooking and living zone from the sleeping area, allowing a continuous connection between the rooms and providing the maximum permeability of spaces.

 


 The use of natural materials, such as wood and marble, the study of natural light, the monastic precision and the game of contrasts with the antique family furnishings instill a sense of naturalness and happiness.

 


Likewise some of the images shot by Medulla studio include a model’s interaction with the space trying to invert the coldness often associated with contemporary architecture.

This story is available in multiple languages
Rolex Learning Center
next project

Rolex Learning Center

Research Facilities
Ecublens, Switzerland - Build completed in 2010
View Project