Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Castua Pentagon - Cedar business building

Castua Pentagon - Cedar business building

Architect
ZDL arhitekti
Location
Kastav, Croatia | View Map
Project Year
2018
Category
Individual Buildings
Damir Plavotić
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
office furniture – Quaranta5Fantoni
windows and balcony and entrance doorsSCHÜCO
wall ceramicsCasalgrande Padana
Castua Pentagon - Cedar business building By ZDL arhitektiZumtobel Lighting Gmbh
interior fire resistant glass doorsJansen
water tapHansgrohe SE

Product Spec Sheet
office furniture – Quaranta5
windows and balcony and entrance doors
wall ceramics
Castua Pentagon - Cedar business building By ZDL arhitekti
interior fire resistant glass doors
by Jansen
water tap

Castua Pentagon - Cedar business building

ZDL arhitekti as Architects

The administrative building of Cedar doo in Kastav has a pentagon floor plan with a central core atrium. Communication and auxiliary work space are in the middle so all offices are always located alongside the facades to maximize the use of natural light and ventilation.

 

The program schedule is based on the principle of four rings in a pentagon floor plan that is repeated on all floors:

  1. spiral staircase
  2. communication corridor
  3. auxiliary facilities (sanitary facilities, economy and kitchen kitchens)
  4. offices

 

The main (public) entrance is located on the southwest facade on the basement floor. On the ground floor there is a covered secondary entrance (director's private entrance). By using traditional local materials (stone, wood) and shaping (high slope roof) through contemporary interpretations, we have tried to maximally fit the building into the enclosed architectural environment.

 

The effects of the ten-year crisis have severely affected the socioeconomic trend and led to large migration trends, which ultimately resulted in the relationship of successful companies to their employees who are now trying to provide new, better and more comfortable workplaces and provide them with more special treatment a more comfortable stay at the workplace (google office).

 

Besides the intelligent lighting of the latest generation that adjusts the intensity of the light in relation to the intensity of natural light, the building includes a floor heating, ceiling cooling, ventilated façade, bathroom and kitchenette on each floor, elevator, art sculpture of 9 meters high in the atrium.

This story is available in multiple languages
New J&T Financial Group Headquarters
next project

New J&T Financial Group Headquarters

Offices
Sokolovská 700/113a, Prague 8 – Karlín, Czechia - Build completed in 2020
View Project