CEIP JOSEP GUINOVART

CEIP JOSEP GUINOVART

Architect
PichArchitects
Location
Castelldefels, Spain
Project Year
2011
Category
Primary Schools

Secondary Schools

Universities
Simón García

CEIP JOSEP GUINOVART

PichArchitects as Architects

The proposed implementation of the project responds clearly to the specific characteristics of the site.


The developed project incorporates favourable solutions and spatial relationships to external and internal requirements for an educational activity.


The proposed solution for the whole building is to divide it in two sections each one associated with a teaching activity; the kindergarten is organized in one story building and located in the south part of the site, and the primary school program is distributed in two stories in the north. In the middle of the ground floor, forming a "U" there are located the cafeteria, the kitchen and the administration. At the heart of this lies the main entrance from the street Fondo de Ca n'Aimeric.


The independent volume of the gym and dressing rooms is joined by a double-height porch and located in the northeast of the site.


The south facing children’s classrooms have a porch before getting to the open playground. This porch has two functions: protection of sun in summer and rain in winter, so that the children can play outside the whole year.


In the middle of the building in a "U" form, there is the playground of the primary school which ends in the sports court.


The building is the result of project contest and construction in relation to industrialized systems to guarantee a good quality, tight prices and a time control. The construction was made of industrialized concrete structure with big spans and concrete facade. Part of the outer building envelope combines patterned concrete surfaces with Graphic Concrete.


Share or Add CEIP JOSEP GUINOVART to your Collections
Project Credits
Ziggo Dome
next project

Ziggo Dome

Concert Halls
Amsterdam, Netherlands - Occupied in 2012
View Project