1st Prize in a National Competition

ARQBR Arquitetura e Urbanismo as Architects

Awarded with the 1st place in a national competition promoted by the governement of Brasília, the project was developed with the idea that public schools are key spaces for social change. They should be designed well beyond the idea of just learning spaces, but also as community centres, alive and open all day. The school's desing starts form the gound, and follows the 9m slope in between the site's borders, prioritizing the accesses and creating three distinct development levels. The top level defines a light horizontal volume that sits on the terrain and houses the main educational spaces. The bottom levels were conceived as public spaces, open to the new district to which the school will offer its services, along with administration and support spaces. The brickwork façade serves as a large unitary shading device, helping in avoiding extreme heating in the warm and arid brazilian central region. 

This story is available in multiple languages
Project Credits
Product Spec Sheet

Tidewater
next project

Tidewater

Private Houses
Gloucester, Virginia, USA - Build completed in 2017
View Project