Centro Soranzo

Centro Soranzo

Architect
Arbau studio
Category
Hospitals

Centro Soranzo

Arbau studio as Architects

Centro Soranzo addiction care is located in Forte Rossarol,a large green area former military, protected from Cultural Heritage, in concession to the non-profit organization Don Milani.


The restyling project, with its new functions and improving energy performance plane, is the result of a collaboration between architects, artists, graphic designers, psychologists, psychiatrists and guests. It reflects the principle of the Soranzo method that put the beautiful as therapeutic tool.


Fulcrum of the functional reorganization is the wooden extension of the main pavilion, characterized by a large window and by the asymmetric overhang of the roof.


The interior spaces projectis a result of new functional distribution, furnishings and graphics. The interiors are homey rather than clinical, by means of a color palette studied withpsychiatrists.


The improving energy performance is given by the cogeneration plant and by the construction of a thermal coat. The design of the exterior of the buildings is based on the use of alternating gradation of two colors, red and sand, which articulates the regular military settlement, giving to the Center a contemporary character.

Share or Add Centro Soranzo to your Collections
Project team
Architects
Balint House
next project

Balint House

Private Houses
Betera, Valencia, Spain
View Project