Cinema House

Cinema House

Architect
UTAA
Location
Paju-si, Gyeonggi-do, South Korea | View Map
Project Year
2016
Category
Private Houses

Cinema House

UTAA as Architects

This ‘Cinema house’ is not only life space for client’s family but also work place for client who works on film PR. The site has level difference and it is facing a small park on the south. So client wants to capture this natural view and sunshine. Additionally, he needs simple and efficient circulation with modern concept.


Firstly, whole site is divided into two parts in order to be used more efficiently, and main building is located on the upper part. And then we attempt to control strong sunlight from south with depth of space. As for the Indoor space, because everyone has their different activity time, we located parents space on the 1st floor, and clients space (room & work place) on the 2nd floor. On the other hands each floor’s public area is connected with double story high open space near stairs. It helps the family communicate optically and auditory with respecting each private life style.


Basically, every space is divided by parallel 5 lightweight wooden structure walls and it has been one of the facade elements in itself. Structure walls and slabs make some frames, and that has many different condition and function with diagonal finish. The outdoor space which is created by the depth of frames makes the space vital, and control the amount of sunshine. In technically, at the same time, diagonal walls hide some facilities. This is a way to design plan and elevation within lightweight wooden structure system.


Each space is very simple. However, when natural sunlight is going into all of the space with different characteristics, this house has stereoscopic variation.


The movie film is simple and flat, but when light penetrate it, we can feel abundant space.

Share or Add Cinema House to your Collections
Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

Venus House
next project

Venus House

Private Houses
Singapore - Build completed in 2019
View Project