Cloud house by Creative Architects (CTA)

Cloud house by Creative Architects (CTA)

Architect
Creative Architects
Location
Tân Phú, Quận 7, Thành phố Hồ Chí Minh, Vietnam | View Map
Project Year
2018
Category
Private Houses

Cloud house by Creative Architects (CTA)

Creative Architects as Architects

Client : Mr. Toan

Year : 2018

Location : Second Floor of Green Valley Apartment ,District 7, Ho Chi Minh city, Viet Nam

Ground floor area : 111.15 m2

Storys : 1

Contrator : Sồi concept

Photography : Hiroyuki Oki

Design : Arch.Bui The Long – CTA | Creative Architects

Address : 35/2c Dinh Bo Linh, ward 24, Binh Thanh district   

 

Context:

With the population of 13 million, Ho Chi Minh City is one of the most crowded cities in Vietnam. The city residents are suffocated by living in clustered buildings. Day by day, they routinely go back and forth among such blocks.

 

Our customer is one of them. He is immersed in work in daytime and just comes back to his block in night time to rest. A day long full of stress and tiredness cannot be released but buried in his sleep. When he came to us, he was open about his wishes: to leave all the worries and problems at his doorstep and enter his safe heaven in peace, to spend time enjoying a good book and to fall asleep peacefully.

 

Root of Idea:

With such a special wish, we had to change our mindset about home. This is not a simple apartment with traditional living room, kitchen, bedroom. It is actually a place to replenish the energy. 

 

Solutions:

·         Spaces releasing: We replaced all walls which were used to devide the spaces with movebale partitions. We converted an apartment with small individual rooms into a large and multifunction space which can be flexibly used depends on the owner’s needs.

·         Soften the spaces: Image of Clouds is a natural factor in our design to make it become softer. Thanks to this, we do not feel much of the toughness of surrounding walls. All the materials used are natural and traditional to increase the primitive feeling of the space.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Product Spec Sheet

Slate School
next project

Slate School

Primary Schools
124 Mansfield Road, North Haven, CT, USA
View Project