Colours of My Life

Colours of My Life

Architect
WY-TO
Location
Sommerville Park, Singapore | View Map
Project Year
2019
Category
Private Houses
Frank Pinckers
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
BasinBLANCO
SUPRA 500-IF
MIDA XL
LEMIS XL 8-IF
Undermount basin on kitchen counterROZ
ROZ W11
ROZ R8355-Z1
ROZ 502A
Shower mixer GROHE
BauEdge
Basin mixerFidelis
Toilet- Artisan Rose Mallow 200 x 65; Common bathroom - White tile 600 x 1200Hafary Pte Ltd
Cabinet/Display Unit LaminateLamitak

Product Spec Sheet
Basin
LEMIS XL 8-IF, MIDA XL, SUPRA 500-IF by BLANCO
Undermount basin on kitchen counter
ROZ 502A, ROZ R8355-Z1, ROZ W11 by ROZ
Shower mixer
BauEdge by GROHE
Basin mixer
by Fidelis
Toilet- Artisan Rose Mallow 200 x 65; Common bathroom - White tile 600 x 1200
Cabinet/Display Unit Laminate
by Lamitak

Colours of My Life

WY-TO as Architects

This project aimed to reinvent segregated enclosed zones into an integrated and connected space, thereby enhancing the quality of the abode. The removal of existing partitions walls that separated the kitchen from the living room and stairwell was an integral part of the design solution to create a seamless continuity of a unified space. The display shelf unit that spans across the living room and kitchen area to further open up the space.

The unique flooring and integrated cabinet in the rooms throughout the 2ndstorey allowed for the sectioning of a guest room, with a hidden bed and partition that extends from the cabinets. The continuity of the cabinet unit is integral in carrying connectivity and cohesion throughout the space

The bold colour palette used is also pivotal in helping to conceive a space that is vibrant and dynamic, while the bathrooms adopted lighter hues to give a touch of softness.

The design was done with thorough understanding of how the homeowners envisioned the usage of the space, along with paying utmost attention to details in designing and providing sustainable solutions. For example, taking into consideration the tropical climate and designing an integrated space that optimises natural ventilation and light to reduce the usage of air-conditioning and lighting. With all of these strategies implemented through thoughtful and clever design, the space transforms into a lively yet intimate abode of character, a dwelling that compliments the homeowners’ individualities.

 

Material Used :
1. Lamitak - Cabinet/Display Unit Laminate
2. Reclaimed bricks - Balcony Bricks
3. Locally sourced - Carpentry
4. Harfary - Toilet- Artisan Rose Mallow 200 x 65; Common bathroom - White tile 600 x 1200
5. An Huat - Master bathroom - White tile 200 x 100; Master bathroom - Celadon tile 200 x 100
6. Lian Seng Hin - Common bathroom - Piscina 200 x 100

Share or Add Colours of My Life to your Collections
Project Credits
Parrish House
next project

Parrish House

Care Homes
San Francisco, Cordoba, Argentina - Build completed in 2019
View Project