Conversion of a barn in the countryside

Conversion of a barn in the countryside

Architect
SUPERFUTUREDESIGN*

ASZarchitetti
Location
Florence, Italy
Project Year
2013
Category
Private Houses
Product Spec Sheet

ElementBrand
kitchenArclinea
MillworkAlterini
ParquetDevon & Devon
Metal worksGIANNINI E GUIDI
CIVIL WORKS:STEFANO FRILLI

Product Spec Sheet
kitchen
Millwork
Parquet
Metal works
CIVIL WORKS:

Conversion of a barn in the countryside

SUPERFUTUREDESIGN* as Architects

A complete transformation of an old barn on the hills of Florence, into a contemporary habitable space. The complete structure was redesigned from the ground up to give it a unique loft style. An open kitchen layout, with a dining area and a family room, are integrated to make entertaining the major purpose of the ground floor. The new staircase becomes the most important element in this interior, connecting all floors and making different parts of the house accessible through its ingenious design. Rays of sunlight illuminate every corner of the house, making it bright and pleasant. What also makes it special is the fact that it is a high energetic performance house, being built with eco-friendly, natural materials. Last but not least, the biggest challenge was to build the two slabs hanged from the ceiling, lighter than the original structure, in order to match the anti-seismic regulations.

Project Credits
Buchanan House
next project

Buchanan House

Housing
Oxfordshire, UK - Build completed in 2019
View Project