Coveme headquaters

Coveme headquaters

Architect
Enrico Iascone Architetti
Location
San Lazzaro di Savena, Italy
Project Year
2011
Category
Offices

The project for a new directional building for the Coveme headquarters in Bologna.

Enrico Iascone Architetti as Architects

The first goal of the project is linked to the optimization of the resources with a first focus on energetic efficiency and environmental sustainability using renewable energy sources and differentiating between the energy saving techniques in summer and winter. The cantilever building structures and the overhanging floors create terraces and shade in case of overexposure. The courtyard is covered with a glass roof ventilated with grills and can be directed depending on the different climate conditions.

Share or Add Coveme headquaters to your Collections
Project Credits
OVO Wroclaw Centre
next project

OVO Wroclaw Centre

Offices, Hotels and Housing
Wrocław, Poland - Build completed in 2016
View Project