Déco new headquarter

Déco new headquarter

Location
Urgnano, Province of Bergamo, Italy
Project Year
2018
Category
Factories
Stefano Tacchinardi

A new “home” for Déco

Déco as Manufacturers

Following how positively the international markets responded to the decking and outdoor furniture proposals that the company has offered since 2010, Déco has recently transferred its premises to a new, larger, functional building that is expected to easily fulfil all the demands of both our present and future clients.


The comfortable style – characterised by a minimal, welcoming and “green” design, in line with the philosophy of the company and its products – can be seen throughout this project: a pleasant and informal yet efficient and elegant work environment, reflecting the ambience created when using Déco’s furniture and furnishings for exteriors.


To express the company’s culture in the most characteristic way possible, the three partners Mattia Bambi, Eugenio Lorenzo Caselli and Paolo Damiani selected an 8,000 metre square area in Urgnano, in the province of Bergamo, commissioning the project to studioPANG, with whom they have collaborated since the very beginning.


The linear and contemporary architecture is surrounded by greenery; the interiors and exteriors are fused and connected harmoniously thanks to large windows, an indoor garden and panels made of the company’s products that divide the area up without closing it off.


With its series of indented and protruding volumes, the façade is divided into two horizontal fascias; the higher one, in white, holds the green Déco logo while the lower one is covered in antique-coloured Ultrashield®.


Inside, the environment is functional and relaxing, in perfect Déco style: the focus is on the brand’s coverings, alternated with modern industrial cement-effect vinyl floorings. The company’s walls and flooring clearly reflect its “environmentally-friendly” vocation: large vertical installations in moss and lichen decorate the showroom, offices and main corridor while the entrance hall is hospitality itself with the “total white” lounge area with its sofa on a small lawn making for a fresh, pleasant atmosphere.


A long corridor with back-lighted pictures enlivens the path to the spacious and brightly-lit offices which are equipped with all mod cons to efficiently fulfil our clients’ demands. The meeting room is next to the exhibition area, both of which face onto the garden behind the company. Here you can actually touch the furnishings and natural and composite woods in the various available finishes: UltraShield®, Décowood, Ipe Lapacho, Teak.

The new premises also aim to valorise social and recreational moments having set up a special area with table football and soft bean bags.

Finally, a large area is dedicated to one of the company’s main strong points: the products warehouse, designed and managed efficiently in order to quickly respond to our clients’ requests.


---

Photo Credits: Stefano Tacchinardi stefanotacchinardi.com

This story is available in multiple languages
Project team
Manufacturers
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersDéco
Product Spec Sheet
Manufacturers
by Déco
Watercube Beijing
next project

Watercube Beijing

Masterplans
Beijing, China
View Project