Design Competition for BLC Bank Headquarters

Design Competition for BLC Bank Headquarters

Architect
Atelier Hapsitus
Location
Beirut, Lebanon
Category
Offices

Design Competition for BLC Bank Headquarters

Atelier Hapsitus as Architects

BLC Bank Beirut began a new departure in 2007 with a different administration, an impetus that gave rise to rapid growth and imposed the need for a new headquarters. The competition design brief required a building that would be a landmark in the urban texture of Beirut. The presence of the existing building at the corner of the site was an enigma. It occupied a key corner position of the site, and was required by the client to be incorporated within a new design. With the ‘landmark’ concept as a driving force, Hapsitus proposed a solution created by the cantilevering of a new structure above the existing structure to make an urban gate addressing the city.

Project Credits
Engineers
ZEF
Engineers
Forced pause
next project

Forced pause

Housing
Budapest, Hungary - Build completed in 2018
View Project