Design pouf moves into art museum

Design pouf moves into art museum

Location
Silkeborg, Denmark
Category
Museums

Design pouf moves into art museum

Normann Copenhagen as Manufacturers

- Normann Copenhagen enters exciting partnership with world-class art museum Jorn Normann Copenhagen´s playful and Nordic Circus Pouf has been selected as seating for the exhibition “Dr. jorn’s institute of artistic disturbance". The museum has chosen the poufs in red and grey in two sizes. The poufs are used as resting places around the exhibition, where visitors have the opportunity to relax and enjoy the art along the way.


The exhibition is one huge exploratorium, where all the members of the family can get closer to artwork - both as a spectator and as a performer. For example, you can experience a space where Jorn's children's book about "The hungry lion, the happy elephant, the little mouse and Jens Piss Ant" appears while you relax on the Circus Poufs.


"We have turned the normal museum exhibition concept inside out, so you can see everything that goes on behind the scenes at a museum. The idea is to look behind all of Jorn´s work, see the techniques behind and even test them, "says museum director Karen Friis Herbsleb about the exhibition. She explains: "The Circus Poufs fit absolutely perfect with our exhibition. With their form and expression, they capture the playful spirit of the Dr. Jorn institute exhibition. Besides fulfilling their obvious use as seating, they are also a mere embellishment in themselves."


" About the partnership director and co-founder of Normann Copenhagen Poul Madsen says: "We are proud that the Museum Jorn has chosen Circus as seating for the exhibition. The poufs fit well with Asger Jorn's artistic universe with many colours and intricate shapes. "

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersNormann Copenhagen
Product Spec Sheet
Manufacturers
Foundation for Polish Science Headquarters
next project

Foundation for Polish Science Headquarters

Offices
Warsaw, Poland - Build completed in 2014
View Project