Dinbar & Dinbar Dental Clinic

Dinbar & Dinbar Dental Clinic

Architect
T+R studio
Location
Tel Aviv, Israel | View Map
Project Year
2018
Category
Hospitals
Amit Geron

Dinbar&Dinbar Dental Clinic

T+R studio as Architects

T+R studio designed the Dinbar&Dinbar Dental Clinic located in Tel Aviv, Israel. The Dinbar&Dinbar practice is located in Tel Aviv it is a professional dental clinic with a Modern, clean and comfortable look and feel. The practice – owned by 2 equally passionate doctors and brothers: Dr. Micha Dinbar and Dr. Ariel Dinbar.

 

The mission for T+R studio – was to design an advanced and innovative expert dental clinic, with a contemporary, inviting and bright appearance. The design style is clean young elegant and contemporary with a high-tech atmosphere.

 

At the entrance on the entry level, guests arrive at the welcoming reception area, opposite to the main waiting area. This salon at the center makes the waiting experience pleasant and relaxed. The colors and materials are natural; cool alongside warm, and art paintings by an abstract complementary painter adds tones of blue to the space. The warm natural wood floor, next to the white walls and with the lights fits into the clean clinic.

 

A large window with 15-square-meter is the main natural light source for the clinic. In order to support the natural lighting, a variety of lighting fixtures have been adapted, giving the illusion that the space is much larger and open than it is.

 

Further to the entrance floor, there are treatment rooms, doctor’s offices, teeth brushing area, toilets and laboratory, as well as an operational space. The treatment rooms carefully designed according to detailed instructions of the doctors, with dedicated furniture, precise distances, supporting equipment, technology, lighting and storage solutions. In the rooms where children and youth are been treated, the decorative design chosen are very friendly.

 

Behind the reception area are the wooden staircase, leading to the second gallery floor. The double space make an interesting point over the salon. The gallery floor lead to the X-ray area. Doctor’s office, the staff relaxation and kitchen space with their shower.


The shades of light, materials and natural tones chosen are part of the clinic’s philosophy of focusing on providing personal and intimate treatment to clients. The result is a striking space that welcomes clients with a sense of appreciation and value for their health, as well as for the business.

Featured Projects
Latest Products
News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More

Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Top 10 Trending Armchairs
13 May 2022 News
Top 10 Trending Armchairs

Architects and designers use armchairs to complete spaces visually and functionally. Popular armchai... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More