East Village Hotel

East Village Hotel

Architect
Alexander & CO.
Location
Sydney NSW, Australia | View Map
Project Year
2016
Category
Bars

Hotels
Felix Forest

East Village Hotel

Alexander & CO. as Architects

The East Village Hotel is a three level refurbishment of an existing heritage listed hotel in East Sydney. The venue is comprised of three separately branded rooms which each utilise one whole floor of the building. They are the Front Bar, Sports Bar and Rooftop.


The conceptual intention was to provide three very different venue experiences, from the edgy pale renders and blue leathers of the Front Bar to the darkened woods and deep green colourings of the sports bar, and the neon and terrazzo tiling of the roof top garden, each level tells and a unique and engaging story.


The Front Bar is designed to respond to its inner city street context. From the patina of the wall renders, the leather bar front and terrazzo and plywood banquettes and the neon 'halo' lighting, this level speaks to the urban, street theatre.


The Sports Bar on level 2 is based around a traditional sport bar theme, with the addition of highly curated wall styling and artwork using original memorabilia and sporting goods. The bar is loosely based upon a traditional club, where patrons can keep their own 'bottle locker' and book their private booth to watch a sporting match. Deeply coloured and heavily wooded, it’s a night venue, which harks back to a bygone era.


The rooftop is a garden sanctuary where significant planting and pale pastel colours are highlighted by various neon sign and light features. With its retractable roof and patterned terrazzo flooring, this bar has been designed to celebrate the setting sun and city views.

Share or Add East Village Hotel to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersSerge Mouille
Product Spec Sheet
Manufacturers
Babylon Garden Spa Renovation
next project

Babylon Garden Spa Renovation

Wellness Centres
Ha Bong Street, SơnTra Ward, Da Nang City, Viet Nam - Build completed in 2018
View Project