Fire Works Villa

Fire Works Villa

Architect
TT Architects
Location
Matsuyama, Ehime Prefecture, Japan
Project Year
2014
Category
Private Houses
Kei Sugino

Fire Works Villa

TT Architects as Architects

Concept

It has achieved the maiximum area and the height.


The site is located in the residential area near the city area of Matsuyama City. There are two main requests from the client, one is to have all the living space on the sunny second floor, and the other is to be able to watch the fireworks in summer.


To ensure the second floor area, we first considered the size of the building by building-to-land ratio. Keep waste to less than 1%, we planned the building to become the maximum area. Also the client demanded to have all the LDK, bedrooms, and bathrooms to be faced to the garden, we placed the wooden terrace to the south side, and the garden built in well hole style from the first floor on the north side and laid the living room between them.


The rooftop can be reached by outdoor stairs on north side garden. To be able to watch the fireworks, we calculated the height of the building by the regulation for the height of buildings and achieved the best height.


Within the regulation, the plan has being utilized to the maximum.


Share or Add Fire Works Villa to your Collections
Project team
General constructors
Mercat dels Encants
next project

Mercat dels Encants

Shopping Centres and Supermarkets
Barcelona, Spain - Build completed in 2013
View Project