Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
FONTE DA LUZ

FONTE DA LUZ

Location
n/a, Portugal
Category
Housing

FONTE DA LUZ

ARQF as Photographers

On a street corner on the Foz of the Douro in Oporto, where once have existed a square and a fountain, the new roads, were built higher "sinking" the pre-existing buildings. Some of the buildings, unfortunately, were replaced, others with some difficulties resisted. In this batch of street corner, only the robustness of the exterior masonry of granite weathered over the years, which like a skeleton waiting patiently for a new "body." The project involves the rehabilitation of the pre-existing granite masonry, introducing in its edge, a prism fully coated copper, and with a volume identical to that we thought it was the pre-existent. This new approach, organizes three units: a commercial space, an office and housing. This new "body", frees a park space, which enables the access to housing. The housing is developed on three floors around the volume of the ladder, whose transparency guarantees the fluidity between the various functional areas of the program. Inside of the building we used the usual materials: the wood, the marble and the plaster.


Share or Add FONTE DA LUZ to your Collections
Project Credits
Photographers
Product Spec Sheet

Orlov & Co
next project

Orlov & Co

Bars
Moscow, Russia - Build completed in 2020
View Project