GAN Insurances Company Offices

GAN Insurances Company Offices

Architect
Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Location
Paris, France
Project Year
1992
Category
Offices

GAN Insurances Company Offices

Ricardo Bofill Taller de Arquitectura as Architects

An office building for an insurance company laid out over eleven floors: three basements, ground floor and seven upper storeys. The plot is bounded by two streets, and the scheme incorporates the interior courtyard characteristic of the buildings in the area in order to provide all the rooms with daylight. The building has a U-shaped plant, with the courtyard in the centre. The two arms of the U are symmetrical, grouping together the double system of vertical communications and services. The top three floors on each of the two streets form two stepped-back towers, in accordance with local planning regulations, concentrating vertical circulation in the centre so as to leave the office spaces on the exterior. The facades on each of the two streets are also identical, consisting of a double skin of glass which draws a smooth convex line in contrast to the concave line of the ground floor and the setbacks of the upper floors. The ground floor has two entrance halls, parallel to rue de l’Université and Avenue Schumann, which give access to the vertical circulation nuclei. These service cores frame a large, double-height central space, between the ground floor and the first basement level, protected by a glass roof.


Program offices, conference room, and subterranean car park. Client: g.a.n. S.a. Floor area 10.200 m2

Italy Pavilion Milan Expo 2015
next project

Italy Pavilion Milan Expo 2015

Exhibitions and Pavilions
Gerenzano, Italy - Build completed in 2015
View Project