Gloria's happy place
Schiller Dan

Gloria's happy place

SCHILLER DESIGN STUDIO as Interior Architects

The location of the house is near Bucharest, Romania, in a residential complex.
The project started from scratch and went down to the smallest detail.

photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan
photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan

"Gloria's happy place" is a project that reflects the beautiful and colorful soul of the family that enjoys it.

photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan
photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan

A project that radiates through pastel colors and shapes, once you discover each space it is a new experience.

photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan
photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan

The entrance hall to the house, the living room and the kitchen are open-space, so the connection of the spaces had to be a cursive one both in terms of color range and textures, that's why the floor finish is the same.

photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan
photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan

If necessary, the kitchen can be closed with three glass panels, which slide into the furniture and disappear completely.

photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan

The staircase area that connects to the first floor accommodates a vibrant playground.

photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan

Visually, in order to stand out as little as possible, the dressing room of the master bedroom was painted in the same color as the wall on which the bed is positioned.

photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan

To make the space more efficient, the desk has a double role, if needed, a murphy bed descends from the dressing room over the sofa.

photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan
photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan
photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan

The position of the house gives the rooms the oportunity to be bathed in natural light.
Enjoy the view...

photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan
photo_credit Schiller Dan
Schiller Dan
Project Credits
Interior Architects
Product Spec Sheet

Products Behind Projects
Product Spotlight
News
Emixi Architectes designs a temporary classroom pavilion in a park
1 Mar 2024 News
Emixi Architectes designs a temporary classroom pavilion in a park

Lausanne-based Emixi Architectes has completed the design and build of a temporary classroom pavilio... More

RAUM completes the meticulous rehabilitation and extension of a community swimming pool
29 Feb 2024 News
RAUM completes the meticulous rehabilitation and extension of a community swimming pool

French architectural studio RAUM architectes has completed the meticulous rehabilitation and extensi... More

Archello Houses of the Month - February 2024
29 Feb 2024 News
Archello Houses of the Month - February 2024

Archello has selected its Houses of the Month for February 2024. This list showcases the 20 most out... More

Appareil Architecture’s prefabricated modular cabin prioritizes eco-responsibility
29 Feb 2024 News
Appareil Architecture’s prefabricated modular cabin prioritizes eco-responsibility

Montreal-based Appareil Architecture has completed the Micro-Cabine, a small-scale cabin that was de... More

Lori Zillante, Ermis Adamantidis, Grace Coulter Sherlock and Oliver Braun join Archello Awards 2024 jury
29 Feb 2024 Archello Awards
Lori Zillante, Ermis Adamantidis, Grace Coulter Sherlock and Oliver Braun join Archello Awards 2024 jury

Archello is excited to introduce four new jurors joining the panel for the Archello Awards 2024 prog... More

10 residential buildings that make a feature of exterior stairs
28 Feb 2024 Specification
10 residential buildings that make a feature of exterior stairs

A staircase or stairway is one of those architectural elements that we take for granted on a daily b... More

Bernardo Bader Architekten designs a contemporary take on a traditional hut
26 Feb 2024 News
Bernardo Bader Architekten designs a contemporary take on a traditional hut

Bregenz-based Bernardo Bader Architekten designed Haus Gapfohl as a solitary wood dwelling — a... More

Stacked boxes create a zigzagging indoor-outdoor plaza in Nanhu District, Jiaxing
26 Feb 2024 News
Stacked boxes create a zigzagging indoor-outdoor plaza in Nanhu District, Jiaxing

B.L.U.E. Architecture Studio (Beijing Laboratory for Urban Environment) has completed Seed Plaza in... More