GrandJoy Beijing LG Tower Renovation

GrandJoy Beijing LG Tower Renovation

Architect
CLOU Architects
Location
Beijing, China | View Map
Category
Offices

GrandJoy Beijing LG Tower Renovation

CLOU Architects as Architects

The LG Twin Towers consist of two 30-storey Grade-A office towers, with a retail podium, rising 140 meters into the Beijing skyline and connecting underground to the Yonganli subway station. The mixed-use project comprises a total area of 140,680 m², including 82,645 m² of floor space featuring a diverse tenant mix. Originally built for South Korea’s LG Group, the buildings were purchased in 2020 by GIC, Singapore’s sovereign wealth fund, and CLOU was commissioned to design a social gathering spot that will transform the project into a three-dimensional urban courtyard oasis.
 
Despite being an impressive work of architecture, in a prime setting, the interior of the Twin Towers was outdated. The interior, designed with a circulation focus, was very dark, with a low ceiling mass, so CLOU designed an urban regeneration plan to convert it into a bright, user-centered space that will be enticing for people frequenting the buildings.
 
Urban comfort
The project encompasses all internal public spaces, including elevator lobbies, corridors, washrooms, and a basement level. Level B1, connecting to the subway station, featured a transport-oriented design intended to shepherd commuters into the office towers. Rising above Level B1, a series of floors at the base of the towers form an atrium featuring retail, hospitality, and wellness services. Above the atrium, all of the upper levels are occupied by office space.
 
The existing small and partitioned spaces were inconducive to social interaction, and CLOU’s primary focus was to open up the spaces to create a wide-open atrium as a focal point of a shared social space. They embarked on a plan of revitalization to bring the project’s internal ambiance in line with other fast-moving developments in the district, ensuring relevancy for the LG Twin Towers as an attractive social setting.
 
The existing atrium space featured enclosed escalators that were designed uniquely for passage and circulation to the office towers. CLOU began a transition by making key incisions to free up all of the atrium’s enclosed spaces, setting the foundations of the three-dimensional courtyard vision. New, open escalators and stairways will provide overviews of the entire space, generating a social vibe that was non-existent in the original design.

Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More