Greenlight Manor
Moooten Studio / Qimin Wu
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Bathroom equipmentHansgrohe SE
Kitchen suppliesLeicht
Bathroom equipmentDuravit
Furniture de Sede AG
wall coatingKikusui Chemical Industries Co Ltd

Product Spec Sheet
Bathroom equipment
Kitchen supplies
by Leicht
Bathroom equipment
by Duravit
Furniture

Greenlight Manor

Chain10 Architecture & Interior Design Institute as Architects

As with all city dwellings, there is a lack of nature and harmony which has been remedied in this design. The building base is facing the west, hot weather does not make for a comfortable living environment. The design philosophy uses the basic teachings of modernism from the 1960s, and the large amount of greenery is akin to a forest in the city. The unobstructed view allows for an impressive view of the city while the projected shadows demonstrate the natural passage of time. The facade of the building utilizes a cantilever beam-column system with a sun-shaded aluminum plate for deeper light and a richness of space. We try to make the building look light and modern, and hope to reshape the traditional perception of Asian people, that luxury is more important than a feeling of wellness and contentment.

 

The white cortex coating of the building is conducive to the richness of the shadows that play over it and the facade of the building frame in the sunlight. The variability of the projection of light from the east to west is immediately visible. The white coating also has an additional effect in that it reflects some of the intense sunlight. Through the change of the light and shadows, we feel the variability of time and space. The trees themselves absorb a lot of CO2  (48 pounds per year per tree) which helps improve the overall environmental sustainability of the building. Considering the sustainability of recycled building materials, the facade of the building uses a large number of vertical aluminum columns in order to strengthen the vertical growth relationship with the trees in the environment.The majority of the materials used in this project are easily replaceable locally so there is no need to ship in materials from abroad.

 

The residential space includes a master bedroom, family room as well as other space which is all enclosed by the natural foliage. The rooms on the front of the west side are designed with a large sunshade platform to take into account the continuity of the west and the continuity of the green space environment. On the second floor, in addition to the inner kitchen, there is also an expansive open kitchen area. The dining table and the sofa area of the living room even extend to the outdoor balcony. It is a living space with no separation that embodies the ideas of continuity and community. The horizontal long window can be seen from the garden. As a rare green living space in the city, the green trees sway in the wind, and the light and shadow from the treetops form interesting changes, allowing the occupants to have a better balanced life experience.

This story is available in multiple languages
Children’s Healthcare of Atlanta
next project

Children’s Healthcare of Atlanta

Hospitals
Atlanta, Georgia, USA - Build completed in 2018
View Project