Haus Bischoffsweg

Haus Bischoffsweg

Architect
Morger & Degelo
Location
Riehen, Switzerland | View Map
Project Year
2004
Category
Private Houses
© Ruedi Walti

Haus Bischoffsweg

Morger & Degelo as Architects

The fair-faced concrete cube seems to defy gravity and hovers over the lawn. Both houses are interleaved without appearing to be so from the outside, allowing the residents to benefit equally from the view and the light. In the midst of the building, the two stairs form an elongated S-shape, upon which the roof rests without supports above the open living spaces. Visitors enter the building via the dark painted entrance area with black linoleum flooring, as if walking into the inside of a mountain, and are led through a narrow gorge to the living rooms, which are flooded with light.

Share or Add Haus Bischoffsweg to your Collections
Project Credits
N M Bodecker Foundation
next project

N M Bodecker Foundation

Skateparks
Portland, OR, USA - Build completed in 2017
View Project