Head office Rabobank Gelderse Vallei

Head office Rabobank Gelderse Vallei

Architect
Zenber Architecten
Location
Rabobank Gelderse Vallei, Torenplein 2, 3772 CX Barneveld, Netherlands
Project Year
2018
Category
Offices
ZENBER Architecten
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersCasalaRama
LightingModular Lighting Instruments
Floor coveringTarkett Ltd
Synthetic felt wall coverings and sound reducing bafflesDe Vorm
Loose furniturePalau

Product Spec Sheet
Manufacturers
Floor covering
Synthetic felt wall coverings and sound reducing baffles
by De Vorm
Loose furniture
by Palau

Head office Rabobank Gelderse Vallei

Zenber Architecten as Architects

ZENBER was commissioned to redesign the interior of Rabobank GelderseVallei in Barneveld. The result is a prestigious office in which bank staff provide optimum customer service in contemporary surroundings. The multifunctional ‘client zone’ on the ground floor has various meeting rooms, a café and a presentation area. The staff offices on the upper storeys have been redesigned to increase the number of workspaces available, very much in line with the ‘Activity Based Working’ concept which underpinned the project instructions.

 

Sustainable design, responsible use of materials

Much of the new interior design has been accomplished using recycled materials. The synthetic felt wall coverings and sound-reducing baffles were once plastic drink containers. Moreover, they can be recycled again in future. The floor coverings have a Silver Cradle to Cradle® certificate, attesting that they make a positive contribution to environmental management and public health. They too can be fully recycled within a non-toxic closed loop. The carpet is of 100% regenerated nylon threads recovered from waste materials such as fishing nets and discarded domestic carpets.

 

The existing furniture has been re-used to the greatest extent possible, with some upgrading as appropriate. This project made significant use of locally sourced products and services.

 

Material Used :

1. Synthetic felt wall coverings and sound reducing baffles: De Vorm
2. Floor covering – Cradle to Cradle certificate. Carpet of 100% regenerated nylon threads recovered from waste materials such as fishing nets and discarded domestic carpets: Desso Tarkett
3. Lighting: Modular
4. Loose furniture: Palau
5. Special Furniture: Hardeman

This story is available in multiple languages
Project Credits
Interior finisher, Fixtures and fittings, Special Furniture
Installation technology consultant
Products used in this project
thecamp
next project

thecamp

Student Housing
550 Rue Denis Papin, Aix-en-Provence, France
View Project