Hengqin Urban Village Community Center

Hengqin Urban Village Community Center

Architect
Aedas
Location
Zhuhai, Guangdong, China | View Map
Project Year
2019
Category
Community Centres
©Aedas

Aedas unveils a community center design

Aedas as Architects

In the heart of the Hengqin Island in Zhuhai, China, sits an urban village. Two man-made lakes mark the entrance to the village and a community center in between the two water bodies will connect the residents, the environment and the happenings.

 

Inspired by the water flow, the brick-and-timber building will house major public spaces on the ground floor, including an art gallery, a community clinic and event spaces. On the second floor there will be a double-height multi-function hall and a library. The third floor is designed for offices and activity rooms.  

 

Different areas are mainly connected by sloping walkways for easy access. The roof is also sloped to create a silhouette of a mountain range. When the sun rises from the east, sunbeams will shine through the atrium structure and over the lake.

Project Credits
Architects
Beavers House
next project

Beavers House

Private Houses
Northcote VIC, Australia - Build completed in 2020
View Project