Hillerod

Hillerod

Architect
SeARCH
Location
., Netherlands
Category
Estates

Cultural Centres

Hillerod

SeARCH as Architects

SeARCH has taken Favrholm, as a farm in first concept drawings, and made a layout as where cows would graze, ruminate or sleep. Lying in the grass, standing at the edge of the water, drinking or in the stables around the courtyard. Dispersed in summer or close together looking for protection from the windy conditions. A more abstract collage is made from cow silhouettes. The ears, reminiscent of leaves, are scattered around the site. Ears or leaves, symbols of listening and life, form the starting point of the design and are positioned in a far from orthogonal system, although, on a larger scale, the buildings forms a rectangular court together with the L-shaped main building.


On the north side, the main Conference Centre is ‘laid down’ in the grass. With the sun in the back, therefore not blinded, and away from the noise, here you overlook the Hillerød complex in its rural setting.


Some dispersed, small buildings form Group rooms that could function also in a different way. Near the main sports field, the Group room could function as a welcoming pavilion where big groups step down from their touring cars, leaving behind the hassle of daily life and beginning a short walk towards the complex. In the forest, on stilts, and on the waterfront, as a boat, very close to the leaf shape as well, two other Group rooms function as special places. At the westernmost tip of the wing with Course Participants’ rooms and Visitors Apartments, perched over the main lawn, and on the forth floor, two other Group rooms have striking views over the complex and far beyond. What you see is great resemblance in form but when you look closer, when you enter these rooms, the differences become clear, almost striking. The positioning of the rooms are extremely different. The way you enter the rooms, the positioning or absence of windows and the materials used, add to this effect.


The main ‘movement’ of buildings is along the central courtyard, forming a more quiet area since traffic noise is blocked by the Multi-use hall on the east and Course Participants’ rooms on the south. The Apartments for visitors, including the Staff house are located in the existing West wing. The Ox stables, Connecting building, and the Offspring stables (western part) form the Administration, Reception, Additional facilities (support areas) and some Break-out areas and give access to the Conference Centre, down at water level. In the courtyard a big flower garden encircles the water well with the circle of trees and a terrace is placed in front of the Offspring Stables, connected to the restaurant inside.


The new Conference and Activity Centre is not physically related and has no formal resemblance to Hillerød complex. It makes it easier for every person working for Novo Nordisk, to feel at home, not just being a guest at the Hillerød R&D and production facilities. A facility where 1.300 of the 22.000 employees from 79 countries work. It works both ways, for Hillerød staff and all other employees and guests from around the world.

Featured Projects
Latest Products
News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining
27 Sep 2022 News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining

Located in the heart of Bosque de Chapultepec in Mexico City, Lago/Algo is a cultural hub managed an... More

Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement
27 Sep 2022 News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement

In São Paulo, global studio Perkins&Will have completed a impressive residential project... More

ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric
26 Sep 2022 News
ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric

Set within the small island town of Iki in the Nagasaki prefecture, Japanese firm Lighthouse designe... More

Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape
26 Sep 2022 News
Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape

Reflecting the local spirit and context, this reconstructed residential house in Lithuania’s P... More

Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture
26 Sep 2022 News
Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture

Following completion of their iconic cantilevered pool project in Hubertus, Olang, in 2016, noa* net... More

10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday
24 Sep 2022 News
10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday

Pools, daybeds and lounges make up the focal point for most hotels in summer destinations. The pool... More

Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India
22 Sep 2022 News
Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India

Built on a triangular-shaped piece of land in an existing educational campus in Gokak, Shreyas Patil... More

Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature
22 Sep 2022 News
Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature

Located in a context lacking strong visual elements, LOTCA by yellow office architecture is a new fi... More