HN Nursery

HN Nursery

Architect
HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
Location
Kanagawa, Japan | View Map
Project Year
2017
Category
Nurseries
Toshinari Soga (studio BAUHAUS)

HN Nursery

HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro as Architects

This is a nursery which parents found, who want to raise children in rich nature environment. To meet their expectation, by making use of rich nature surrounding it, the nursery is planned to design where children can feel nature in a whole day, and play excited and stimulating, so that they can develop their sensibility and creativity.

 

In inside activity of nursery, children generally play with materials whose usage is not flexible and ready-made toys. It’s lack of changes for children to play. On the other hand, in outside activity, there are many changes of season and weather. Children can feel a lot of things, such as the warmth from sunlight, the touch of soil, the smell of flower, the color of sky. For the aim that they take such a full of nature activity in a whole day and then make a discovery and think by themselves, this nursery is designed as they can feel nature whenever and wherever they are.

 

In a nursery room, there is a big banyan tree planted from ground, where children can enjoy climbing tree. From the roof made of glass, the sunlight comes and they can watch the floating clouds in the sky. In the playground, there is a big hill with 5-meter difference in height and there children can feel the touch of ground from infants who crawl and they can get many physical activities by rolling over and over, slipping, digging and so on. In these ways, this nursery provides children with the daily life rich in nature and chances to create many plays.

Share or Add HN Nursery to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Outer WallGantan Beauty Industry Co., Ltd.
FlooringICHIKAWAYA
FurnitureKIDS DESIGN LABO
Product Spec Sheet
Flooring
Furniture
Jipyungzip Guest House
next project

Jipyungzip Guest House

Private Houses
Geoje-si, Gyeongsangnam-do, South Korea - Build completed in 2018
View Project