Holbein’s Sushi Restaurant

Holbein’s Sushi Restaurant

Architect
Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft
Location
Berlin, Germany
Project Year
2012
Category
Restaurants
Jens Bösenberg

Holbein’s Sushi Restaurant

Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft as Architects

The empty space in the basement of Holbein’s renowned restaurant at the Städl Museum in Frankfurt has been transformed into a sushi bar with a few selected additions. The materials used here fuse together, interrelating just like the individual layers that make up the flesh of a fish. The pale timber floor-to-ceiling slatted cladding was developed based on this core idea. According to PSLAB’s lighting concept, built-in spotlights are located between the ceiling slats. The Japanese dishes are prepared in-situ at the white Carrara marble counter. The work surface is separated from diners by a narrow panel of smoked glass. A shelf with backlit stamped-metal ornaments hangs behind the bar. The sushi bar complements the historic setting of Holbein’s with a gastronomic experience set in a minimalist interior.

Brazil Pavilion at Milan EXPO 2015
next project

Brazil Pavilion at Milan EXPO 2015

Exhibitions
Milan, Italy - Build completed in 2015
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter