HOTEL PARK´S

SHARE architects as Architects

General objectives The Park 's Hotel is located on the south shore of Wörthersee´s Velden Bay and marks the end of large-scale hotel and apartment structure along the See corso.In this particularly important position of the townscape the design responds with a U-shape building volume. The main building volume is connected with a skywalk to the floating building on the lake. The apartments of the health center are situated at the eastern border of the site parallel to the skywalk while the lake´s side apartments directly positioned on the lake shore.


Design concept The theme lake and water are transformed into central design elements. Fluidity as determining design language gives the new Park’s Velden a distinctive and contemporary look. Room configurations and flowing transitions are designed to connect the individual buildings with one another to create a lifestyle hotel with unique features.


Meandering facade bands, that goes from the bright glass-enclosed lobby to the apartments in front of thelake, creates an art space axis that accentuate the unique contemporary design concept . The lake side´s apartments and the apartment buildings recall these forms and complete the new corporate identity of the new hotspots in Velden at the Wörthersee.


Function´s concept / Room´s programm Coming from the town center a landscape staircases, along the sculpture park, leads us on the north western side to the level 0, where the main entrance of the new Hotel is positioned. The spacious glazed lobby function as a distribution space and connects the hotel room with the restaurant, the conference zone and the skywalk to the spa and wellness area. The hotel bar on level 1, with spectacular panoramic lake view is connected with an open and spacious staircase directly above the main lobby. Between the lobby and the conference area, the hotel restaurant is situated with the possibility of using a partly covered outside terrace facing the sculpture park.


Underneath the cantilevering building volume, on level 0, is the conference area The foldable walls guarantee maximum user flexibility with the option of an outside space onto a covered terrace. The single-storey garage with 150 parking spaces and own delivery zone with direct access to the restaurant´s kitchen , is located on level -1, about 1 meter above the exiting street level , with direct access to the lobby,the sky walk, the apartments. The main access and exit of the garage is located directly under the cantilevering apartment volume. Additionally, 21 short time parking spaces are collocated: 6 in the drop-off area and 15 near the parking garage entrance.


The spa and wellness areaon the floating platform has an external access from the public boulevard. Hotel guests are reaching the floating wellness and bathing area through the lobby and the sky link.


Product Spec Sheet

La casa del Gazometro
next project

La casa del Gazometro

Apartments
Rome, Metropolitan City of Rome, Italy - Build completed in 2021
View Project