House AADD - Galeria Gabinete

House AADD - Galeria Gabinete

Architect
Galeria Gabinete
Location
Vila Boa de Quires, Portugal | View Map
Project Year
2011
Category
Housing
José Campos

House AADD

Galeria Gabinete as Architects

How would it be if I grew up in that place? How it would be if to know the reality of a friend since I was a little kid? A generously sized field that included a wall, two staircases and granite columns, between the constructed that would serve the future, an imaginary house in their intentions, were the starting point to realize that it would have to develop housing on two platforms. Superior, as a point of arrival able to be showed to the square, leaving it breathing before a permeable seal in sight. Another Inferior, trusting privacy and silence where the word comfort stands. Panels and doors to discover spaces, details of simplicity, views, light and visual relationships between floors complete the result. The various perspectives of housing became evident as well as a block of ostentation which levitates between light and dark, between strains, solids and voids that enhance the volumetry.


Como seria se crescesse naquele lugar? Como seria se conhecesse desde pequeno a realidade de um amigo? Um campo de dimensão generosa que incluía um muro, duas escadarias e colunas de granito, entre o construído que serviria de futuro, uma moradia imaginária nas suas intenções, foram o ponto de partida para perceber que teria de desenvolver a moradia em duas plataformas. Uma superior, como ponto de chegada capaz de se mostrar para o Largo, deixando-o respirar perante uma vedação permeável à vista. Outra inferior, confiando a privacidade e todo um silêncio onde sobressai a palavra conforto. Painéis e portas que descobrem espaços, pormenores de simplicidade, vistas, luminosidade e relações visuais entre pisos completam o resultado. As várias perspectivas da moradia evidenciam-se assim, como um bloco de ostentação que levita entre o claro e o escuro, entre tensões, cheios e vazios que engrandecem a volumetria. PROJECT INFO - FICHA TÉCNICA Client - Cliente | Particular Team - Equipa | Helder de Carvalho, Sérgio Azevedo, Cláudio Ferreira e Pedro Guedes Architecture - Arquitectura | Helder de Carvalho, Michael Ferreira e Sidónio de Jesus Engineering - Engenharia | Jasmim Reis 3D | Cláudio Ferreira Lighting design - Estudo Luminotécnico | Sérgio Azevedo Decor - Decoração | Carla Zuzarte Video | Pedro Guedes e Jorge Costa Photography - Fotografia | José Campos

Project Credits
Ishaara
next project

Ishaara

Restaurants
Palladium Mall Pedestrian Walkway, Lower Parel, Mumbai, Maharashtra, India - Build completed in 2019
View Project