House Birkensee

House Birkensee

Private Houses
Vienna, Austria - Build completed in 2012

House Birkensee

LABVERT as Architects

This duplex is located on a lake south of Vienna. The customers want a house that will mainly serve as a vacation residence for use in the summer. The design is marked by a wooden deck as a foundation and the roof enclosed by glass surfaces that allow direct access to the outside areas and a view of the lake.


Separated by large sliding doors, a covered and shaded terrace flows into a spacious open living, cooking and eating area. A long shallow stairway leads to the upper floor with 3 bedrooms and 2 bathrooms. These are arranged on multiple levels. The master bedroom floats above the meadow, and the two other bedrooms extend through the roof. The arrangement of the volumes lend the roof a wave-like form. The bathroom has a view of the sky and the clouds passing by.

Project team
Architects
Balancing Barn
next project

Balancing Barn

Housing
Suffolk, United Kingdom - Build completed in 2010
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter