House extension

House extension

Architect
AGNÈS & AGNÈS ARCHITECTURE
Location
Sèvres, France
Project Year
2016
Category
Private Houses

House extension

AGNÈS & AGNÈS ARCHITECTURE as Architects

The project is located on the heights of Sèvres on a narrow lot at the corner of two streets in slope with a strong vertical drop: a low block west and a high street east. This location in a residential neighbourhood allows to enjoy a view of the whole city and especially on the pagoda, landmark building of the city, located below.


Originally built on the model of brick houses, the existing house had already been the subject of several successive layers of the work : the project challenge was to harmonize all, redistributing all parts of the house and by creating an additional floor for the parents.


Three levels are clearly identified: access is at the intermediate level. The entrance serves double height living room (kitchen, dining room, living room).


On the lower level, the children's rooms have a small south facing terrace.


On the upper level, the master suite has a terrace with pergola facing towards the pagoda shared with an office / guest room.


The materials emphasize the evolution of the existing to the new extension: the entire facade preserved was taken with a light gray mineral plaster, while new parts are covered by a larch cladding, contrasting with steel joinery black lacquer.

Share or Add House extension to your Collections
Project Credits
Federal Center South Building 1202
next project

Federal Center South Building 1202

Offices
Seattle, United States - Build completed in 2012
View Project