House of the Silence

House of the Silence

Architect
Fran Silvestre Architects
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Fernando Guerra
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ToiletRoca
MechanismsJung
Outdoor furnitureGANDIABLASCO
Air conditioningMitsubishi Electric Trane HVAC US
PavingCement Design
MettalworkDekovent

Product Spec Sheet
Toilet
Mechanisms
Outdoor furniture
Air conditioning
Paving
Mettalwork

House of the Silence - a musician's studio and home

Fran Silvestre Architects as Architects

The project consists of making a musician's studio coexist with his home. It is located in a residential area near Valencia, where neighboring houses are very close to each other.

 

It is decided to generate a semi-buried volume on the ground floor that configures the recording studio. A concrete enclosure, within another concrete enclosure, with highly studied acoustics. This volume divides the ground floor into the entrance hall and the public area of the house, open to the garden and the pool. This level is materialized with natural cement mortars, in their gray materiality, both the exterior as well as the pavement and the pool.

 

On top of this level, a volume with the night area is deposited, materialized with white lime mortars. Apparently closed to the environment, but open on its fifth facade to its adjoining gardens. A kind of intimate patios where you can enjoy nature and silence.

This story is available in multiple languages
Share or Add House of the Silence to your Collections
Sky Vault
next project

Sky Vault

Housing
Chicago, IL 60614, USA - Build completed in 2017
View Project