Interior of the SQUALIO office

Interior of the SQUALIO office

Architect
AARPUS
Location
21 Kr. Valdemārastreet, Riga, LatviaRiga, Latvia | View Map
Project Year
2017
Category
Offices
AARPUS design studio
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersSteelcaseThink® chair
ManufacturersForbo Flooring Systems
ManufacturersInterface
ManufacturersFlos
PendantVibia
ManufacturersINTRA LIGHTING

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
by Flos
Pendant
by Vibia
Manufacturers

Interior of the SQUALIO office

AARPUS as Architects

SQUALIO is an information technology company selling software and cloud service licences, providing consultations and support, as well as software inventory and audit services to its clients - both small companies and large organisations, for 20 years already.

 

The leading motive of the interior concept is a link entwining at various levels - among people, computers, the global network, neurons of the human brain, as well as among the countries and - on a larger scale - planets, galaxies and the Universe. This link is presented by simple and easy-to-perceive graphic elements. The dot as a unit and a line as a link: a link establishing a uniform system, a uniform Universe.

 

Interior is created in light, neutral shades with a few colour accents and black details as a contrast to the light, making the white even whiter.

 

Contemporary visual language is used with a purpose to create attractive working conditions for both existing and potential employees. Modern design for the rapidly growing IT company directly helps to attract the best specialists of the field who appreciate the pleasant working environment. The comfortable and visually expressive working environment not only stays in the visitors’ memory, but also facilitates the employees’ productivity.

 

The new SQUALIO office is located in the very heart of Riga - at 21 Kr. Valdemārastreet. The office space is 630 m2, hosting 61 working places, 6 different meeting rooms, as well as a recreation area. Premises are organised upon necessity - both as an open-type office and also as individual offices. Glass partition walls dominate in the interior, allowing the natural light to enter the premises, thus creating a sense of spaciousness.

Project Credits
Architects
Products used in this project
Fashand Villa
next project

Fashand Villa

Private Houses
Fashand, Alborz Province, Iran - Build completed in 2016
View Project