Interior renovation of a house in Mas Nou

Interior renovation of a house in Mas Nou

Architect
05 AM Arquitectura
Location
Avinguda del Mas Nou, Castell-Platja d'Aro, Girona, Spain | View Map
Project Year
2015
Category
Private Houses
Alex Salcedo

Interior renovation of a house in Mas Nou

05 AM Arquitectura as Architects

The intervention in this big house consisted in redefining the major areas by giving them more width and light according to the lifestyle of the new owners.


The original house had a classical distribution of spaces, separated according to their functions; with a large living room, a dining room, and a kitchen strictly separated.


On the one hand, a large opening was designed in order to spatially connect the living room and the new dining room, while on the other hand the new kitchen, opened and put in relation with other spaces, was positioned near the existing porch overlooking an outdoor terrace.


Moreover, the front opening widened to obtain a panorama on the sea and to increase internal brightness.


Finally, the spatial conversion ended by recovering the existing pitched roof volume from the inside of the house.


Hence, the result of these actions presented a radical change that transformed a space without qualities in a dynamic, spacious, and bright interior space with a better relationship with the outside.

Project Credits
Library and archive at Tianjin Eco-City
next project

Library and archive at Tianjin Eco-City

Libraries
Tianjin, China - Build completed in 2018
View Project