Isono Vasco Restaurant

Isono Vasco Restaurant

Restaurants
Hong Kong

CONVEX SQUARES CAST GLASS PANELS

Nathan Allan Glass Studios as Manufacturers

PROJECT


For this Hong Kong restaurant duo, Nathan Allan Glass created a series of ten textured cast glass panels for a walkway façade. The three-dimensional glass acts as a divider between the two spaces, while also creating a sense of openness and uidity.

These re ned glass partitions elegantly distort light to create privacy without sacri cing illumination. Diners can enjoy the beauty and of our sophisticated cast glass from all angles, whether they choose to dine at Isono on the main oor or at Vasco on the upper oor. 


GLASS


Convex Glass is an extremely unique glass product. Created by Nathan Allan, and exclusive to Nathan Allan Glass Studios, Convex Glass has a deep 3-Dimensional surface, which is awe inspiring to view, and extremely complex to produce. Using proprietary Free Forming glass procedures, Convex Glass provides a beautiful visual appeal, while also creating a light distortion and shadowing e ect. This dual combination creates a level of privacy for our clients, while allowing a high percentage of light to travel through the glass and illuminate the space.


PROJECT SPECIFICATIONS


The cast glass panels for this project are made from clear glass with the Convex Squares texture from our Freeform Series. Each glass panel measures 5’0” x 8’0” (1500mm x 2400 mm), and is constructed of 3/8” (10mm) tempered safety glass. Lighting on both sides of the glass dividers enhances the three-dimensional texture of the glass. 


PROJECT DESIGN


World-renowned interior designer Joyce Wang beautifully incorporates our Convex Squares cast glass dividers into the design of Isono and Vasco. Wang has elevated dining to another level by layering radiating globes

of light with metal and stone nishes, which all blend seamlessly with

the stunning 3D texture of our Convex Squares panels to create a retro- futuristic look.


PROJECT INSTALLATION


The cast glass panels for this project are installed in stainless steel frames with glass cushions underneath the glass panels siliconed on perimeter edges. The installation was done by Multiplex Construction. 


Photo: Edmon Leong