.KLM Vrijstaande Woning in Enschede

.KLM Vrijstaande Woning in Enschede

Architect
Project.DWG
Location
Enschede, Netherlands
Category
Private Houses

.KLM Vrijstaande Woning in Enschede

Project.DWG as Architects

Due to the complex urban context and from privacy concerns the house is lifted from ground level and placed on concrete piles. Lifting the housing ensures that the wall openings can be oversized, without affecting the privacy. The position of these openings creates several views over the surroundings.


Opening all windows in the summer gives the feeling of living in the open air. The sliding doors and wooden slats provides privacy. By closing of the dwelling it offers a cozy shelter against the (typical Dutch) wet and windy wheater. The staircase, which is the heart of the house, not only connects the different spaces, but also ensures a natural closeness. This closeness is emphasized by the vertical slats that define the stairs.

Project Credits
Architects
Bragginn
next project

Bragginn

Private Houses
Reykjavík, Iceland - Build completed in 2019
View Project