Latino Coelho Apartment

Latino Coelho Apartment

Architect
Manuel Tojal Architects (Manuel Cachão Tojal)
Location
Lisbon, Portugal
Project Year
2019
Category
Apartments
Francisco Nogueira

Latino Coelho Apartment

Manuel Tojal Architects (Manuel Cachão Tojal) as Architects

This project is based on two practically symmetrical apartments located in the Picoas neighborhood in a typical building of an early 19th century Lisbon.

 

The purpose of the intervention, was to renovate the apartments without losing their identity and without compromise contemporary living and the improvement of technical characteristics.

 

In terms of space configuration, the idea was to open the living room to the kitchen through a circular opening, giving it more amplitude, fulfilling an initial premise to separate the social from the private area.

 

The poetic representation of the circular opening, together with the bench, allows the experience of the space as a reflection space present in some “art deco” examples, as well as the Hi-Tech use inherent in contemporary life.

 

Material Used:

1. Lighting/handle : Zangra

2. Carpentry : Carpinventosa

3. Tiles : Azulima

4. Switches : Berker

5. Stone : Lios Marble

6. Floor : Pine Wood Floor

This story is available in multiple languages
Share or Add Latino Coelho Apartment to your Collections
Product Spec Sheet

ElementBrand
Tiles Azulima
SwitchesBerker
CarpentryCarpinventosa Carpintarias Lda
Lighting/handle zangra
Product Spec Sheet
Tiles
by Azulima
Switches
by Berker
Lighting/handle
by zangra
Extension for Gebr. Heinemann headquarters
next project

Extension for Gebr. Heinemann headquarters

Offices
Hamburg, Germany - Proposed in 2013
View Project